transkripcija

Zašto vam je potrebna transkripcija? Moguće je da će vaša stranka zahtijevati pismenu verziju zapisa ili ćete htjeti obavijestiti svoje klijente o uslugama i novim proizvodima putem tekstualnih dokumenata, poput priopćenja i brošura. Tvrtka Inovatus prijevodi jedan je od vodećih pružatelja visokokvalitetnih usluga transkripcije, bilo da je riječ o prijepisu audio ili video datoteka.  Neovisno o stupnju kompleksnosti ili tehničkoj razini vašeg projekta, jeziku zapisa ili dijaloga, zadatak obavljamo brzo, jednostavno i precizno – u najkraćem roku dostavljamo vam tekstualnu verziju sadržaja u svrhu kvalitetnijeg poslovanja.

Što je transkripcija?

Usluge transkripcije pretvaraju govor ili dijalog u pismeni ili elektronički tekstualni dokument.
Postoje različite varijacije ove usluge, a sve rezultiraju tekstualnim dokumentom koji sadržava dijalog iz izvorne audio ili video datoteke. Ako trebate pomoć pri izboru pravog rješenja za svoje potrebe, možemo vam pomoći u donošenju odluke razmatrajući vaše zahtjeve.

Što je audio transkripcija?

Audio transkripcija je metoda pretvaranja audio datoteke i snimljenih zapisa u tekst za razne namjere, a uključuje slušanje snimke i upisivanje sadržaja u dokument. Inovatusovi prevoditelji slušaju zapise na materinjem jeziku i kreiraju precizne pisane verzije sadržaja. Usluge transkripcije imaju niz prednosti, uključujući bolje razumijevanje materije, korištenje audio sadržaja na nove načine i konvertiranje teksta za povećanje prometa na web stranici.

Što je video transkripcija?

Video transkripcija je usluga pretvaranja video dijaloga ili monologa u tekstualnu datoteku. Prijenos sadržaja snimljenog u video formatu u pisani transkript vršimo neovisno o jeziku zapisa, a naši profesionalni prevoditelji video gledaju na materinjem jeziku više puta kako bi zajamčili precizan pismeni oblik izgovorenog dijaloga.

Naše usluge 

Najčešći zahtjevi su:
• Osnovni prijepis u istom jeziku, sastoji se samo od prijepisa izvornog teksta
• Standardni prevedeni prijepis. Sastoji se od prevođenja i prijepisa u samo jednom koraku i prepisivanja ciljanog jezika.
Izvorna i ciljana transkripcija sastoji se od oba koraka.